Top pracovisko na Slovensku

Zdravie v dobrých rukách

Systém HACCP

Systém HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) – Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov bol zavedený v 60.rokoch minulého storočia v USA pre NASA, aby sa zabezpečila ochrana všetkých potravinových a výživových produktov pred mechanickými, toxickými, chemickými alebo fyzikálnymi kontamináciami.

Pozostáva z nasledujúcich zásad a krokov implementácie

  1. Analýza nebezpečenstva
  2. Identifikácia kritických kontrolných bodov – CCP
  3. Určenie kritických limitov – CL
  4. Určenie spôsobu kontroly, monitorovania, pre dodržiavanie kritických limitov každého CCP
  5. Určenie nápravných opatrení, ak sa nedodržia kritické limity
  6. Určenie spôsobu overovania (verifikácie) zistených výsledkov
  7. Vedenie záznamov, evidencie a dokumentácie

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, a.s. sa stal jedinou nemocnicou na Slovensku, ktorá má zavedený a certifikovaný systém HACCP.

Systém HACCP  v zmysle Potravinového kódexu je zavedený a certifikovaný od roku 2005.

Súvisiace dokumenty

  • ISO 9001
  • ISO 140001
  • HACCP
  • ISO 45001
  • ISO 37001
  • EMAS SK-000057
NÚSCH, a.s., spĺňa požiadavky noriem ISO 9001, ISO 14001, HACCP, ISO 45001, ISO 37001, ESH, EMAS a je držiteľom certifikátov preukazujúcich súlad s uvedenými normami.
Späť na začiatok