Top pracovisko na Slovensku

Zdravie v dobrých rukách

Kardiochirurg a kardiologička prekvapili talianskou špecialitou

7. 3. 2011

Kardiochirug NÚSCH, a.s. prof. MUDr. Viliam Fischer, CSc. a kardiologička MUDr. Katarína Hatalová prijali pozvanie do relácie Kamily Magálovej Tajomstvo mojej kuchyne odvysielanej 06. marca 2011 v Slovenskej televízii. Obaja predviedli svoje kulinárske umenie a navarili výborné talianske jedlo. Tu je recept:

Saltimbocca s talianskym rizotom a zapečenými paradajkami

  • 500 g bravčovej panenky
  • 100 g prošuta
  • lístky čerstvej šalvie
  • špáradlá
  • 4 PL olivového oleja
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 g masla
  • soľ
  • čierne korenie

 

  • 500 g ryže
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • zeleninový bujón
  • 150 ml bieleho vína
  • 100 g parmezánu
  • 50 g masla

 

  • 4 väčšie paradajky
  • 3 PL strúhanky
  • cesnak
  • 4 PL olivového oleja (na paradajky)
  • provensálske korenie
  • 200 g strúhaného parmezánu
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

 

Postup: Panenku nakrájame na medajlónky, osolíme, okoreníme a vyklepeme. Položíme na ňu kúsky prošuta a lístok šalvie, pripevníme špáradlom, opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji, podlejeme vínom a necháme zredukovať. Nakoniec zjemníme maslom.

Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na olivovom oleji, pridáme ryžu a za stáleho miešania aj víno. Keď sa časť z neho vyparí, prilievame postupne bujón podľa potreby. Neprestávame miešať. Ryža musí mať kašovitú konzistenciu, ale nesmie byť rozvarená. Do hotovej ryže primiešame strúhaný parmezán a maslo.

Paradajky prepolíme, poukladáme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, posypeme strúhankou, strúhaným parmezánom a provensálskym korením. Podľa chuti pridáme cesnak, podlejeme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.

Servírujeme saltimboccu s rizotom a zapečenými paradajkami.

(Video z varenia si môžete pozrieť na stránke: www.stv.sk, Tajomstvo mojej kuchyne)

  • ISO 9001
  • ISO 140001
  • HACCP
  • ISO 45001
NÚSCH, a.s., spĺňa požiadavky noriem ISO 9001, ISO 14001, HACCP, ISO 45001, ESH a je držiteľom certifikátov preukazujúcich súlad s uvedenými normami.
Späť na začiatok